Kezdődik a fesztivál szezon! Nyári Waze tippek!

Home / Alkalmazás / Kezdődik a fesztivál szezon! Nyári Waze tippek!

Ha nyár, akkor nyaralás és fesztiválok! Bár nagy részük nem jár lezárásokkal, az arra vezető úton sokszor torlódásokkal — és sajnos balesetekkel is — kell számolnunk. Szerencsére az útvonaltervező szerver ezt figyeli helyettünk, de van még néhány tipp a tarsolyban, hogy mit érdemes használni!

 

Tankolj olcsóbban

 
Ha a mindennapokban nem is használod, ismeretlenebb helyen jól jöhet, hogy merre vannak az olcsóbb benzinkutak. Főleg mikor az ember hosszabb útra megy, nem mindegy, hogy az autópályán muszáj tankolni, vagy 2 percre onnan, egy falu határában literenként 30-40 forinttal olcsóbban tehetjük ugyanezt. Keress benzinkutakat az útvonalon, sokat spórolhatsz! Ha már ott vagy, frissítsd az árakat is! 😉
 

Használd a Waze barátok funkcióját

 
Ha többen mentek ugyanarra a helyre, láthatjátok, hogy a másik mikor ér oda, ehhez csak annyi kell, hogy a másik wazer az alkalmazásban a barátod legyen. Vagy a facebook révén, vagy akár kézzel is hozzáadhatod őket a telefonkönyvből. Kattints a barátok ikonra, majd fent a plusz jelre, és már mehet is. Ha megosztod az útvonaladat (ÉVI küldés), akkor azt is látják majd, hol jársz, és pontosan mikor érkezel. ÉVI-ről többet itt írtunk.

Hirdetés

Amikor megérkeztél, a parkolóhelyedet is elküldheted az ismerősöknek, és akkor mind egy helyen tudjátok letenni az autót, vagy épp egyszerűbb megtalálni egymást egy nagyobb parkolóban.

 

Naptár értesítések

 
Csak írd be a naptáradba (telefon, Facebook, Google vagy iCloud naptár) az esemény időpontját, hogy mikor szeretnél odaérni, és adj meg helyszínt az eseményhez. Ha engedélyezve vannak a naptár értesítések a kliensben, akkor szólni fog, mikor kell elindulnod, és ehhez figyeli majd az aktuális és a várható forgalmat is az úton!
 

Tervezd meg az utad előre

 
Ha nem kell időre menned, akkor utazz nyugodtan, akkor, amikor a legkényelmesebb! Ehhez tervezz utat az alkalmazásban, majd lent a Később gombra kattintva válaszd ki, mikorra akarsz odaérni. Láthatod, mekkora a várható forgalom az úton. A Waze egy hétre előre tud tervezni ebben a funkcióban. A naptár értesítésekről és tervezett utakról ezt a cikket írtuk nemrégiben.
 

Kerüld el az autópályákat, fizetős utakat

 

 

Ha van időd és kedved, nem feltétlenül muszáj a leggyorsabb úton menni, ki tudja, milyen érdekesebb helyekre visz el a Waze. Persze az alacsonyabb rendű utak nem mindig a legjobb állapotúak, de csúcsforgalmi időszakban nyáron sokszor még mindig érdemesebb azokat használni (pl. a Balaton felé), mint a pályát, ahol majdnem minden napra jut 2-3 baleset, meg persze spórolhatsz is vele. A funkciót a Beállítások/Navigáció pontban találod, csak aztán ne felejtsd el visszakapcsolni, mikor újra szükséged lehet rá 😉
 

Külföldre mész? Használj Waze-t!

 
Most, hogy az EU-ban a roaming már a múlté, bátran használhatod külföldi nyaralásokon is extra díjak nélkül! Bővebben itt írtunk a roaming tarifa eltörléséről, érdemes lehet rápillantani.

Hirdetés

Ha hosszabb útra mennél, érdemes tudni, hogy 1000 km felett már nem mindig sikerül az útvonaltervezés, ennek okait ebben a cikkben találod. Érdemes a térképet átnézve egy útba eső várost megadni, és majd útközben megadod a végcélt, az alábbi kép segíthet ebben.
 

Útvonal több lépésben

 

Nagyobb fesztiválok nyáron – tippek a bulizáshoz

 

Buli Időpont Település
Beach Fesztivál június 21-25. Balatonfűzfő
Telekom VOLT Fesztivál június 27- július 1. Sopron
Red Bull Air Race július 1-2. Budapest
Balaton Sound július 5-9. Zamárdi
EFOTT július 11-17. Velence
Bánki-tó Fesztivál július 12-15. Bánk
Sziget Fesztivál augusztus 9-16. Budapest
Strand Fesztivál augusztus 23-26. Zamárdi

 
Még több fesztivált lehet böngészni a Programturizmus honlapján, ha épp programot keresel a nyárra!
 
Kellemes nyarat mindenkinek, és ne felejtsd, mindig legyen nálad Waze és víz, ha útra kelsz! 😀

Share
Scroll Up