SEGÍTSÉG! JÖVÖK!

Home / Alkalmazás / SEGÍTSÉG! JÖVÖK!

A legutóbbi Waze frissítés nem kis újdonsággal szolgál nektek! Frissült a kezelőfelület több helyen, szebb lett, jobb lett, de van valami, ami ennél sokkal fontosabb. Megjelent a segítségkérés lehetősége az alkalmazásban!

Sokszor látunk Félreállt autó jelentéseket, ez a legtöbbet használt jelentés az autópályákon. Ha valaki műszaki hiba, defekt, esetleg egészségügyi probléma miatt elakad egy pályán, igen nagy veszélybe kerül.

Ti wazerek tulajdonképpen eddig is folyamatosan segítettétek egymást az utakon, csak azzal, hogy a Waze-t használjátok, de mostantól ez más módon is megvalósulhat! Emlékeztek még erre a sztorira egy defektről? A segítség mostantól még könnyebben megtalál téged!

Hirdetés

A láthatósági mellény némileg csökkenti a baleseti kockázatot, de értelemszerűen fizikai védelmet nem nyújt, így bármit kezdünk el bütykölni az autón, illetve még akkor is, ha az autóban maradunk, bizony életveszélyes helyzetben találjuk magunkat. Mivel a problémát megoldani egyedül mindig nehezebb, az új funkciónak köszönhetően mostantól

tudsz segítséget kérni az alkalmazásban a többi wazertől!

Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a jelentések között kiválasztod a Segítségkérés jelentést, ha akarsz, csinálhatsz egy képet is a kocsidról (fényképezőgép ikon), hogy azonosítható legyen, megírhatod, mi a probléma (Új hozzászólás), és elküldheted azonnal. Erről a közeli wazerek értesülni fognak, és sokkal nagyobb valószínűséggel áll meg valaki, hogy segítsen. A kérés ikonja végig a kijelződön marad, így bármikor törölheted azt, illetve a bal alsó gombbal közvetlenül is el tudod küldeni a pozíciódat bármilyen csatornán annak, akinek szeretnéd.

Hirdetés

Elakadtál a hóban? Defektet kaptál? Kifogyott az üzemanyag? Egyéb gond, amin egy másik autós segíthet? Használd a Segítségkérést, és közel lesz a megoldás!

Egy-két jótanács

  1. A láthatósági mellény legyen mindig az utastérben, ne kelljen kiszállni ahhoz, hogy felvedd
  2. Ha lerobbantál, hagyd el az autót, menj az úton kívülre, ne tartózkodj az autó mögött vagy előtt
  3. Az elakadásjelző háromszöget tedd ki jóval az autó mögé
  4. Ha megállsz segíteni, a lerobbant autó előtt állj meg, ne mögötte, így nagyobb biztonságban vagy te is, a kocsid is
  5. Te is vedd fel a mellényt, ha segíteni akarsz
  6. Ha néhány perc alatt nem oldható meg a dolog, akkor inkább hívjatok szakembert, az sokkal biztonságosabb megoldás mindenkinek

Ne felejtsd, legyen mindig Waze és víz a kocsiban, mert nyár van!

Share
Scroll Up