Üdv a 100. Waze partnernek!

Home / Partnerek / Üdv a 100. Waze partnernek!

A Waze Connected Citizens Program új mérföldkőhöz érkezett, most ünnepli a 100. partnert az autósok életének könnyebbé tétele során. Ma csatlakozott a Waze Connected Citizens Program 100. parnere, a Transport for London.

Mi az a Connected Citizens Program?

A Connected Citizens egy ingyenes, kétirányú adatcsere program, melynek segítségével az önkormányzatok hasznosítani tudják a valós idejű forgalmi adatokat a forgalmi dugók csökkentése érdekében, illetve jobb stratégiai döntéseket képesek hozni. A Waze 2014 októberében indította el ezt a programot, akkor még csak 10 résztvevővel. Mostanra ez a szám 100-ra növekedett, és a világ minden tájáról városok, kormányzati szervek, nonprofit vállalkozások és elsősegélynyújtó szervezetek csatlakoztak a világméretű szerveződéshez, hogy együtt csökkentsük a torlódásokat és jobbá tegyük az információs infrastruktúrát.
A Transport for London olyan neves parnerek közé csatlakozott Észak Amerika, Latin Amerika, Európa, Közel-Kelet és Afrika valamint Ázsia és Óceánia térségéből mint a U.S. Department of Transportation (Egyesült Államok), Rio de Janeiro COR (Brazília), Rome Center for Mobility (Olaszország) és Transportation Management Center of New South Wales (Ausztrália), Budapest Közlekedési Központ (Magyarország).

Hirdetés

Szóval hogyan is működik ez a kétirányú adatcsere?

1. A Waze átadja a partnerei számára a valós idejű, anonimizált, Waze-generált esemény és torlódás információkat közvetlenül a forrástól, a Wazerektől.
2. Cserébe a partnerek átadják a Waze számára az építkezésekhez, balesetekhez és útlezárásokhoz kapcsolódó információkat az aznapi helyzetről tömör és átlátható módon.

Mi különbözteti meg a Waze Connected Citizens Programot a többi “okosváros” programtól?

Az a kézzelfogható változás, ami a két éves indulás óta megtapasztalható.

Hirdetés

Nagyobb eredményekből szemezgetve:
– Boston városközpontjaiban csökkentek a forgalmi dugók
– Az Egyesült Államok területén hamarabb érkeznek ki a mentők/tűzoltók
– Megkönnyítettük Rio de Janeiro infrastrukturális tervezését, az Olimpiai Játékok lebonyolítását
– Mexikó és az Egyesült Államok kríziskezelését javítottuk

És ez még csak a kezdet! A partnerek folyamatosan újabb és újabb ötletekkel állnak elő a Waze által adott adatok felhasználási lehetőségeivel kapcsolatban, hogy a városi mobilitást jobbá tegyék a területükön. Egy valódi csapatmunka keretében a Waze partnerek egy nyílt és együttműködő légkörben vetik össze és osztják meg tapasztalataikat a többi szervezettel. Saját tanulmányokat dolgoznak ki, amelyek fontos szerepet játszanak a mobilitás, a városlakókkal való kommunikáció fejlesztésében, és eltökélten használják a Waze adatait a város közlekedésének hatékonyabbá tételéhez.
*Hatalmas* köszönet minden egyes Connected Citizens partnernek, amiért elősegíti a nyílt együttműködést és az ötletek megosztását, valamint a fantasztikus Waze közösségnek, amiért segítik jobbá tenni a közlekedést világszerte!
Szeretnél többet megtudni a Connected Citizens Programról? Látogass el a http://waze.com/ccp oldalra.

Share
Scroll Up