Amit a fixen telepített kamerákról tudnod kell!

Home / Alkalmazás / Amit a fixen telepített kamerákról tudnod kell!

Legelőször is szögezzük le, hogy a Waze nem a gyorshajtás elősegítésére és a sebességellenőrzések, sebességmérések kivédésére szolgáló navigációs program, de mint online, közösségi navigáció, így tartalmazza az előre telepített és a mobil mérések helyeit.

Az utóbbi időben egyre többször érkezik hozzánk kérdés a facebook-on, a fórumon és a kliens térképhiba jelentésén keresztül is (természetesen fix kamera jelentések tömegével) a sebességmérős, fix telepítésű (Véda) kamerákkal kapcsolatban.

Megpróbálom röviden bemutatni hogy milyen típusú fixen telepített kamerák találhatóak a Waze-ben és az újakat milyen szempontok szerint érdemes jelenteni. Nézd csak végig, érdemes!

Hirdetés

1. Sebességmérő kamerák

Ezek az úgynevezett Véda (TrafficSpot) kamerák, az M1/M7 – M1 autópályán telepített (Ramet AD9) illetve néhány településen lévő (Ramet Ramer 7M) kamerák. Telepítésük szerint lehetnek az útpálya feléig konzolosan benyúlók, az útpálya teljes szélességében átnyúlók és oszlopon lévők.

Közös ismertetőjelük, hogy a telepítés helye előtt egy “Közúti ellenőrzés / Traffic control” tábla található, alatta kamerát ábrázoló kiegészítő táblával.

Véda a 10-es úton (fotó: taybore)

Véda a 7-es úton (fotó: dmstr)

Ramet Ramer 7M Balatonszárszón (fotó: dmstr)

Image result for Traffic control tábla camera

Az ilyen kamerák a Waze-ben sebességmérő kamerának vannak felvéve, amik mindig látszanak, a kamerához közelítve pulzálnak és a beállított sebességnél gyorsabb haladáskor hangjelzéssel is figyelmeztetnek.

Magyarországon az eddig telepített összes ilyen kamera megtalálható a Waze-ben (2016.08.01. állapot szerint).

 

 

A kliens fix telepítésű kamera jelentései közül ez az első helyen található.

 

2. Térfigyelő kamerák</