Tervezett utazások

Home / Alkalmazás / Tervezett utazások

A Waze egyik remek funkciója, hogy értesít minket a naptárunkban lévő eseményekről, hogy mikor kell elindulnunk, hogy időben oda is érjünk. Hogyan érdemes ezt a funkciót használnunk?

 

Naptárak megadása

Bal oldalon a navi listában látod a Tervezett utazások menüpontot, illetve a Beállításokban is megjelenik. Ott tudod engedélyezni a naptár-hozzáférést, illetve az Általános beállításokban a Helyzet követése opciót. Innentől kezdve a Waze tudni fogja, merre jársz, és az adott helyről mennyi idő alatt tudsz eljutni a megadott címre és időpontra. Megadhatod, hogy mely naptáraidat figyelje a Waze, így például a veled megosztott munkahelyi naptárat ki is veheted, és akkor nem fog csörömpölni azokra az eseményekre.

 

Emlékeztetők beállítása

Mivel a Waze tudja, merre jársz, szólni fog az indulás előtt, vagy még előző este, hogy mikor kell menned, hogy időben a helyszínre érj. Természetesen érdemes mindig picit ráhagyni, hiszen a technika sem mindenható, de általában nagyon pontosan sikerül neki, valamint az érkezéshez figyelembe veszi a környéken általános parkolási időt is, hogy biztosan ne késs el.

Hirdetés

 

Események beállítása

Simán a naptárban add meg az eseményt, és írj be hozzá helyszínt. Nem muszáj utca/házszámot megadni, ha a hely szerepel a térképen, annak neve is elég. Ha ez megvan, akkor pici idp múlva szinkronizálódik a naptáraddal a Waze, és meg tudod nézni a közelgő eseményt a tervezett utazások pontban a bal oldali navigációs listában. Ha rákattintasz, a címeknél kékkel vagy azt látod, hogy Ide, vagy azt, hogy Cím beállítása. Ez utóbbi esetben csak keress rá az appban a címre, és a Mentés gombra bökve már készen is vagy.
 

Későbbi utazás megtervezése

Van lehetőség arra is, hogy ne most próbáljon neked navigálni a Waze, hanem valamely későbbi időpontban vigyen el a megadott címre. Ehhez csak tervezz utat, és ne az Ide gombra bökj, hanem a Később-re. A felbukkanó ablakban meg tudod adni, mikor szeretnél a címre érni, miközben látod, hogy a megadott kiindulási pont és a cím között a nap mely szakában mekkora forgalomra és mekkora menetidőre számíthatsz. Nagyon hasznos ez is, főleg, ha nem időre mész, így el tudod kerülni a mozgalmasabb időszakokat, nyugodtabb lesz az utad. Az itt hozzáadott utazások nem kerülnek be a naptáradba, de a Waze-ben a tervezett utazások között megtalálod őket, és azok miatt is figyelmeztet majd az indulásra.


 

És a végén az akksiról

Hirdetés

A helyzetedet a Waze nem a GPS használatával határozza meg ehhez a funkcióhoz, hanem csak kiolvassa a telefonból a tornyok/Wi-Fi általi helyadatokat, így az értesítések használata nem jár számottevő akkumulátor-merítéssel, kb 1%-kal fogyaszt többet, mint anélkül.

 

Reméljük volt a cikkben egy-két újdonság, használjátok ezt a funkciót, mert nagyon hasznos!

Share
Scroll Up