Amikor a te hangod irányít Waze navigáció közben?

Home / Alkalmazás / Amikor a te hangod irányít Waze navigáció közben?

Megfizethetetlen…

Sokan mondták már: Öcsém, ez szar! Nem lehet hozzá ilyen-olyan hangokat illeszteni, letölteni, használni. Nos… Öcsém, ez nem hogy nem szar, hanem kimondottan jól sikerült! Lehet hozzá akármennyit gyártani! Én például napok óta szórakozok az új „Waze-féle” hangrögzítővel, ahogy a Waze is mondja: Legyél te a Waze következő hangja!

Persze, nem ez az első, hogy foglalkozunk ezzel a témával, de hát eléggé felkapott és pörgős téma lett, ezért nem lehet eleget írni róla. Korunk Dugóhúzója a Waze, ismét nagyot pukkant! Előző cikkünk folytatása helyett ez egy másik cikk lett. De hogy miért? Mert ez már a megosztással, használattal, mindennel együtt van! Én is hozzáfogtam rögzíteni egy hangot, csak úgy magamnak, meg hogy illusztrálni lehessen a cikket is.

Napok óta csiszolgatom, reszelgetem, fényezgetem több-kevesebb eredménnyel, de erősen titkolom, hogy ezzel akarnék betörni a szórakoztatóipar fellegvárába. Azt, hogy mely mondatok lettek „jók”, vagy „rosszak” navigálás közben fogod csak megtudni? Ki tudja jobban megítélni, mint te magad… No, meg azok is, akik használják! Van ilyen is, van olyan is, ahogy minden esetben. A hangrögzítésnél voltak persze problémák is. Nappal a teraszon a szomszédgyerekek kajabálása, délután egyedül a csendben az irodában a klíma zúgása, kocsiban, parkolóban állva, este a halkan beszélve, hogy másokat ne zavarjak vele… Persze, nem lehet reggel kezdeni, napközben folytatni, majd este befejezni, mert durva hangerőbeli eltérések lehetnek, amire nem is gondolnál. De van. És miután ezeket a hangokat utólagosan nem lehet piszkálni, ezért újra kell rögzíteni. Nos, ez ezért folyamatos elfoglaltságot és vidámságot adhat neked. Meg lehet mondani: wazze… öcsém, ez szar lett. Persze, mindig ott a javítás rész is, azaz bármikor újra felveheted! Gondolom, majd a hangrögzítő v2-es változatban majd lesz normalizálás funkció is, ami segíthet abban, hogy minden hang egyforma hangerővel szólaljon meg. De addig: ott nevet az újrarögzítés lehetősége.

Hirdetés

Ne felejtsük megemlíteni a Waze munkatársait sem, ahogy a komoly munkát végzik! Csak nézd meg a videót itt:

Így egyszerűen arra biztatlak, készítsd el a sajátját hanganyagod! Ha jól csinálod, akkor sztár is lehetsz, mert meg lehet osztani a hangodat. Igen! A TE hangodat, illetve amit te rögzítettél! Hamarosan én is meg fogom osztani a kappanhangon felmondott hülyeségeimet, hátha valakinek tetszeni fog, bár ezt erősen kétlem (fejlemény: sajnos megtettem… keresd majd lejjebb… vagy ne…). Szóval, hidd el nekem öcsém, nagy királyság a cucc… Nincs ebbe-abba a könyvtárba ilyen-olyan másolás, nem kell hekkelgetni, nem kell szórakozni! Csak egyszerűen koppintás a linkre (az általam összedobott rettenet ott nevet egy kicsit lejjebb), és másnak is be fog „jönni” a TE HANGOD! Az, hogy ennek ki fog örülni, vagy ki fog érte cikizni, senkinek sem lesz ismert, ha nem mondja meg, de biztos lesz ilyen és olyan is. De tegyük 1/2-re a süketelést, és térjünk rá a rögzítés lényegére!

Persze, most mondhatod megint: öcsém, ez szar! Minden mondatot külön darabolva fel kell mondani. Nem! Ez jó! Sőt, kimondottan örülök, nem kell a számokat felmondani sem… 🙂 De most csapjunk bele a lecsóba!

Figyelj, most az 1. lépés jön! Indítsd el a Waze nevű remekmű navigációs rendszer app programot/alkalmazást. Itt kattints a Keresés gombra (ez a Waze startmenü gombja), majd menj be a fogaskerék menüpontba, és ott koppints a Hangutasítások menüpontra! Itt jöhet az Új hang rögzítése (a piros plusz jellel) és rögvest ezekkel fogsz találkozni:

És itt jön az, amiről a figyelmeztetés is szól: „A biztonság érdekében légy egyértelmű”. Ezért sem jó a Csubi-féle hang a navigációhoz, hasonlóan, mint az R2D2 hangja sem. Csipogás, morgás… Persze, ha értelmes utasítások jönnek, akkor sem reagál rá mindenki megfelelően… Viszont reménykedek benne, hogy lesz klingon nyelven is nemsokára… De legalább törekedni kell rá. Az oldaltévesztőknek lehet mondani, hogy a vezető irányába fordulj, vagy az anyósülés irányába fordulj. Persze, itt majd az okosok rögtön mondják: és a jobbkormányos autókkal? Ott legyen minden fordítva??? Öcsém… Ez szar… Nos, nem az! Egyszerűen csinálj egy jobbkormányos oldaltévesztős hangkészletet… De ez megint a nem jó irány, amerre ez a cikk halad. Szóval adott a lehetőség, hogy minden utasítást te rögzíthess, és ráadásul egy eléggé egyszerű felületen:

Itt egyszerűen vedd fel a hangokat, majd próbáld ki és finomíts rajta. Ha mindennel készen vagy, és az összes utasítást felmondtad… És túl vagy a hosszadalmas tesztelésen is, akkor jön az igazi lényeg: meg is lehet osztani! Persze, ezt is egyszerűen! Persze, mindenkivel!
Nézzük meg, kinek hogyan sikerül. 🙂 Az enyém ilyen lett…

Vezessen egy ismerős hang az utadon… Az enyém! Töltsd le a hangomat a következő utadhoz:
https://waze.com/ul?acvp=169439C6-FBB0-4009-912E-9D7B2E1830E8

Amikor egy kedves barátod, családtagod, esetleg maga az öcséd megkapja ezt, többé nem mondhatja: öcsém, ez szar! Mert…

De persze mondhatja, mert valószínűleg sok értékelhetetlen hang is kikerül majd, mint például ez, igen ez, amit én csináltam. De nem kell nagyon törődni a szituációval, nem kell szenvedni, legyen az, hogy a tiéd, azaz a TIÉD jobb lesz! Hiszen mindig vannak olyanok, akik megelégednek azzal, amit kiválasztottak, mindig vannak a viccesek és az én majd komolyra veszem a figurát típusúak, öcsém!

Tanács: ügyesen meg kell adni a hangutasítás elejét és végét… Különben összefolyhat, vagy nagy szünet is lehet benne… Nekem ez nem nagyon sikerült, mert itt a rögzítés rész egy kicsit hektikus volt nekem. Ha megosztod, akkor teljesen publikus lesz! Azaz bárki hozzáférhet a link birtokában. Persze, ha nem mobilon kattintasz a linkre, akkor nem fog történni semmi, azon kívül, hogy feljön egy oldal, ami a Waze letöltésére ösztökél a mobilodra!

Aztán van az, hogy szólnak: nem jó itt meg itt ez a hang így, öcsém! Ezt meg kellene változtatni. Na ez a vicces része a dolognak, változik, változgat, de hogy mikor? Erre nem tudom a választ, de van rá persze kerülőút is. Azaz: ha belemész a veled megosztott hangba, akkor ott van legalul a Hang törlése. Ha a linkre kattintva telepíted újra, akkor természetesen frissül mindene. Egyszerű, nem? Azért ez nem teljesen tiszta itt még nekem, öcsém… De nyilván ez is javul majd!

Hirdetés

A Waze legyen veled, ifjú Égenjáró Lukács! Én csatlakoztam a sötét oldalhoz. Ezért lett ez a cikk! 😀

#waze #waze.hu #legyelteawazehangja

Share
Scroll Up