Mit nyomjak dugóban?

Home / wazer / Mit nyomjak dugóban?

Hogy mennyien vagyunk Budapesten?

Csak nézd: 350 Wazer egyszerre egy időben az utakon!

Mit nyomjak sorozatunk legújabb része segít, hogy megtudd mit kell nyomni ha nyomni kell! Nos, Budapest növekvő forgalma mellett mindig kell hogy találjunk kiskapukat, hogy lehetőség szerint ki tudjuk kerülni a brutális forgalmi dugókat!

Nos, tudom hogy nem egy egyszerű dolog, lévén hogy a kis utcákat egyre inkább lezárják a városban, ezért egyre kisebb a lehetőség a kerülőutak megtalálásához. Miután a Waze, teljes mértékben közösségi alkalmazás, azaz mi felhasználók küldjük be a forgalmi adatokat és az átlagsebességeket, ezért jogosan elvárhatjuk azt is, hogy más is tegye ezt. Minden forgalmi dugó úgy kezdődik, hogy néhány ember pórul jár, azaz beragad. A Waze rendelkezik olyan intelligenciával, ami alapján meg tudja állapítani elég nagy pontossággal, hogy dugóba kerültél vagy sem. Ha úgy érzékeli hogy igen, akkor rögvest meg is fog kérdezni, hogy dugóba kerültél vagy sem? De mit válaszoljak? Sokan, ahogy a fórumon olvasom, azt írják, hogy néha nem tudják beazonosítani, hogy melyik gombot is nyomják meg! A dologhoz hozzátartozik az is, hogy nem kell megvárni a Waze kérdését “hogy most akkor mi van”, hanem lehet önszorgalomból is nyomni a dugóba kerültem gombot! Fontos, hogy ezt csak utasként, vagy álló helyzetben tegyük, különben ön és közveszélyesek lennénk a forgalomban! De most nézzük a gombokat:

Itt vannak a gombjaink, de nem tudom mit nyomjak meg! Íme egy rövid ismertető, mi mit eredményez. De ne is álljunk meg ezen a ponton, hanem nézzük sorban a gombokat!

Hirdetés

 

  • Közepes

Ennek a gombnak a jelentése több mint egyszerű. “Közepes” szerepel a gombon, ami ugye feltételezi, hogy már nem a normális sebességgel lehet haladni, azaz lassabban haladhatsz mint az átlagos sebességed, és “gyanúsan” többen vannak, viszont azért még kényelmesen lehet haladni az úton.

  • Nagy

Ez már egy kicsit kimeríti a sokan vagyunk kategóriát, hiszen ezt akkor tanácsos választani, amikor sokkal lassabban lehet haladni a szokásosnál, és gyakran meg is kell állni. Ez már egy kicsit a “Azt a macskabajszátmekkoradugó lesz itt” kategóriába belefér! Szimptómák: lassú haladás,  néha-néha pihi egy helyben, várakozás, de alapvetően megy a forgalom, csak nagyon lassan…

  • Beállt

Beállt? Ez mit jelenthet… Ez egyértelműen akkor kell megnyomni, amikor a kocsiút hosszanti parkolóvá alakul. Nem máskor. Gyakorlatilag ez azt jelzi, hogy ülünk a kocsiban, unatkozunk, esetleg kikapcsolt motor mellett, néha-néha előrepillantva elkezdjük nézni a leveleinket, és még válaszolunk is rá, gyakran előrepillantva, hogy hátha történik valami.

Hirdetés

Olvastam a múltkoriban, hogy valaki elnézést kért hogy rossz gombot nyomott, nincs is “Beállt” csak “Nagy”. Miután a Waze a háttérben küldi a rendszernek a sebességadatokat is, ezért nem szükséges a bocsánatkérés sem. A Waze önmagában is nyomja a bejelentett Dugókat. Gondolom ti is láttatok már olyat, hogy erős forgalom, beállt, stb… átlagsebességgel együtt… Például “Erős  forgalom, átlagsebesség 35 km/h – küldő: Waze” üzenetek a Waze szerverközpontja juttatja el hozzánk, felhasználókhoz.

Úgyhogy, semmi gáz, csak jelents! Ezzel segítesz másokon!

Share
US

Vélemény, hozzászólás?

Scroll Up