Helló! Hol, merre mennyi? Mi mennyi? Mi merre?

Home / wazer / Helló! Hol, merre mennyi? Mi mennyi? Mi merre?

A térképszerkesztőbe már belekerült, és igen, már lehet használni. Én is elkezdtem rögzíteni a térképen az adatokat! Elég jó érzés, hogy egyre kevesebbel vagyunk lemaradva, az amerikaiakhoz képest. Azért sem fogom leírni még hogy mire gondolok, csak folytatom a csevegést. Vegyük például a nyalókát. A nyalóka szinte mindig két részből áll (én a klasszkus nyalókára, és nem az elemmel a gyerek szájában megforgatjuk a cukorkát verzióra gondolok), egy pálcikából, ami valójában a nyalóka nyele, és a másik rész maga a nyalóka! Ezt lehet nyalni! (Próbálom összefoglalni a Waze két új funkcióját, igyekszem is nagyon miatta, de még várok vele.) Szóval a nyalóka egyik része sem értelmes a másik nélkül, mert üres pálcikát nem szokott senki szopogatni. A nyalóka meg akkora, hogy nem fér be a szánkba. Egymást viszont remekül kiegészítik. Ilyen a Waze ingyenes kösségi navigációs rendszere, és a most megjelent újdonságai.

Hirdetés

Nos, elég a fecsegésből, térjünk rá a fontosabb és pontosabb magyarázatra, hogy miért is volt szükség ilyen hosszú bevezetőre. Két nagy-nagy durranás valósul meg, és ami fontosabb, reményeink szerint már augusztusra! Az egyik csak egy hangrobbanás, de a másik egy atombomba robbanásának a hangja. Kezdem a magyarázatot is, elsőként a hangrobbanást említve. Tegnap estétől lehetőség van a Waze térképszerkesztőjében a fizetős utak rögzítésére! Hoppá! Ez nagyon nagy dolog, hiszen megszámlálhatatlan kérdést kaptunk eddig arról, hogy miért nem lehet vele elkerültetni a fizetős utakat. Nos, elkezdjünk a rögzítését, és természetesen a D1 kategóriát fogjuk alapul venni. Ahol nekünk személygépkocsi vezetőknek fizetnünk kell! Azt gondolom, ezzel nagyon sok Wazer kérésének teszünk eleget! De nézzük mi a másik… Fizet a Waze a használatért? Áh, dehogy! Árat nem csökkenthethet, mert ingyenes. Mégis hozzányúl a pénztárcánkhoz? Még azt sem. De segít, segít abban, hogy kevesebbet költsünk, és még optimálisabban tudjunk navigálni, kevesebb üzemanyag elhasználása és a menetidő csökkentése érdekében. A Wazenek már 3 éve a zöldebb navigáció van a zászlaján! Az egész Waze arról szól, hogy együtt kiokoskodjuk egymást a dugókból, és egy kis közösségi életet is éljünk! De mi a konkrétum? Oké, folytatom, ez a második nagy durranás lesz: a benzinkutak és benzinár! Tudom, erről wroadd írt már korábban, de már nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy itt is átszakítsuk a célszalagot. Tegnap óta a benzinkutakat is rögzíthetjük a térképszerkesztőben! És a Waze működéséhez méltóan, itt sem a benzinkutak fognak irogatni árakat (ha csak nem Wazerek – egyébként érdekük, hogy azok legyenek), hanem mi, akik ott tankolunk! Látszódni fognak a kutak térképen, miközben szinekkel jelzi, hogy hol tanácsos tankolni! Piros, sárga, zöld, etc… hogy tudd, hogy melyik éri meg neked jobban! Persze vannak, akik “Benzinkút márkahűek”, és vannak olyanok is, akiknek annak kell lenniük! Nem kötelező mindig egy márkánál tankolni, de be lehet állítani a preferált kutat, és be kell állítani az üzemanyag típusát is, hogy egyértelmű és egyszerűbb visszajelzéseket kaphassunk a közösségi navigációs rendszerünktől! Itt is érvényes lesz az egy mindenkiért, mindenki egyért idézet, hiszen amikor megállunk tankolni, mi Wazerek, ha nem egyezik az ár a kliensben beállítottal, akkor mi magunk frissíthetjük, sőt, frissítsük is, hogy a többiek is tudják!

És ezzel még komfortosabbá tehetjük az utazásainkat. És olcsóbbá. Igen, többes számban beszélek, mert mi vagyunk a Waze közössége! A következő vagy az azután következő térképfrissítés után, mindenkinek a kliensében meg fognak majd jelenni az újdonságok! Én már nagyon várom! Ugye ti is?

Hirdetés

Share
US

Vélemény, hozzászólás?

Scroll Up