Fényképek a Helyekhez – Nem mindegy, milyen!

Home / Alkalmazás / Fényképek a Helyekhez – Nem mindegy, milyen!

Az első pár nap tapasztalatait szeretném megosztani veletek az új Helyek funkció használatával kapcsolatban. Örömmel látjuk, hogy nagy számban, lelkesen külditek a képeket és az új helyeket. Ezek azonnal fel is kerülnek a térképre, és kereshetőek lesznek, amennyiben jóváhagyják őket a tapasztaltabb, magasabb rangú szerkesztők.

Hogy a kéréseitek átmenjenek ezen a lektoráláson, a következőkre figyeljetek:

Első és legfontosabb az új hely fajtája: privát (Ez egy lakóház) vagy publikus. Ha új helyet hoztatok létre, és az nem magánház, akkor adjátok meg a nevét (az üres sávban), majd be tudjátok állítani a típusát, címét. Később lehetőségetek van megadni egyéb adatokat is, például honlap, nyitva tartási idő, stb. A privátként felvitt helyek képe akkor látszik a kliensben, ha valaki arra a címre keres rá a kliensben,  a kép készítőjének neve ilyenkor nem látható.

Hirdetés

Fontos: Ha privátként hozzátok létre, nem lesz kereshető, és később sem lehet átállítani a típusát.

Szintén fontos, hogy értékelhetőek legyenek a képek, ezért segítségképpen összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat:

Homályos, elmosódott kép

15 16


 

Nem az van a képen, aminek lennie kellene

2 3

Éjszaka vaku/közvilágítás/felismerhető épület nélkül ne

20 21

A telefon álló helyzetében fényképezz, ne forgasd el

8 26

Belógó műszerfal, autós tartó

1 18

Menet közben inkább ne

22 12

A jó kép elkészítéséhez ne a szélvédőn keresztül fényképezz, hanem szállj ki a kocsiból, miután elérted az úticélod. Legyen benne az épület minél nagyobb külső része, hogy mások számára is felismerhető legyen. Ne, vagy a lehető legkisebb mértékben takarja ki fa, autó vagy ember. Teljes rendszámtábla, felismerhető személy lehetőleg ne szerepeljen a képeken.

A jól sikerült képek valahogy így néznek ki

14 17 24 25

Mivel a rendszer letiltja a sokszor elutasított felhasználót, igyekszünk a lehető legtöbb képet, kiegészítő adatot elfogadni. Ha van használható információ a felkérésben, feltesszük a térképre, majd utána javítjuk, hiszen nem célunk senkitől sem elvenni a Helyek hozzáadásának lehetőségét. Viszont ha elegendő számú jóváhagyást kaptál, megbízhatóvá válsz és további lektorálás nélkül kerülnek ki a térképre az általad beküldött képek és egyéb adatok.

Ha nem megfelelő képpel találkoztok, tudjátok a kliensből jelenteni (zászló ikon a képen, vagy a helyek tulajdonságainál “Hiba jelentése”), és a szerkesztők meg tudják nézni, mi a gond.

Ne tartson vissza titeket, hogy készült már kép a helyről, hiszen egy épület és a környezete máshogy néz ki nyáron, hóban, esőben, éjjel, nappal, és a Waze nem titkolt célja, hogy adott időpontban keresve a helyre, a megfelelő képtalálatot adja a felhasználónak. Ezért nem lehet a kártyán tárolt képet hozzáadni a rendszerhez, mert pontos hely és időbélyeg szükséges azok későbbi feldolgozásához.

Hirdetés

A telefonszám mező kitöltésekor egy számot adjatok meg a nemzetközi +36201234567 formátumban, így egy bökéssel mindenki fel tudja hívni azt.

Jó fényképezést mindenkinek!

Share
Scroll Up