Megjelent a Waze 3.9, itt vannak a Helyek!

Home / Alkalmazás / Megjelent a Waze 3.9, itt vannak a Helyek!

icon_report_placesNem kell többé keresgélni, melyik épület a kiszemelt cél, hiszen látod majd fényképen is, amit egy wazer társad készített neked!

Eddig csak a térképszerkesztőben volt lehetőség a Helyek adatainak mentésére, mostantól nem kell hozzá a térképet böngészned, jelentheted a kliensből, amikor odaértél.

Legfontosabb tudnivalók az új verzióval kapcsolatban

Hirdetés

1. Mivel az új funkciók új rendszerkövetelményeket kívánnak, megszűnik az 4.0-nál korábbi Android verziók támogatása, azaz csak az tudja frissíteni az alkalmazást, akinek a telefonján Ice Cream Sandwich, vagy annál újabb Android rendszer található

2. A kliensből lehetővé válik a helyek felvitele. A jelentések menüben található Hely ikonra kattintva először egy fényképet kell készíteni a helyről, majd lehetővé válik a hely részleteinek szerkesztése is (nyitva tartás, szolgáltatások, kategóriák, elérhetőségek, stb.)

Screenshot_2014-09-29-10-09-46

3. A fényképek feltöltése adatforgalommal jár, ezt mindenki tartsa észben, nehogy elfogyjon a limit!

4. Az 1 vagy 2 szintű szerkesztői jogosultsággal bíró felhasználók Hely jelentéseit magasabb szintű szerkesztőknek a térképszerkesztőben először jóvá kell hagyni, csak utána jelennek meg mindenki számára a térképen. Ha valaki sokat jelent, és azt rendre elfogadják, a későbbiekben “megbízható” jelentővé válik, azaz a módosításai jóváhagyás nélkül, azonnal meg fognak jelenni a térképen. A jóváhagyásra váró helyjelentések egy új rétegen jelennek meg a szerkesztőben (Place Updates/Helyek frissítése)

5. Érkezéskor a Waze automatikusan elmenti a parkolóhelyedet, így dolgod végeztével csak nyisd meg az alkalmazást, és könnyebben megtalálhatod az autód.

A helyekre keresve az alábbi csilivili felület fogad majd a kliensben, amin megtekinthetőek, illetve módosíthatóak is a helyre vonatkozó adatok. A térkép alatt bal oldalon látszik az is, hogy az adott hely épp nyitva van, vagy nem (persze ehhez meg kell adni a nyitvatartási időt is), ha több kép van egy helyhez, akkor azokat oldalra húzással tudod lapozgatni, a térkép alján középen lévő csepp gombot lehúzva pedig kinagyítható az adott térképterület.

Screenshot_2014-09-29-08-44-08
Screenshot_2014-09-29-08-44-24 Screenshot_2014-09-29-08-45-47
Screenshot_2014-09-29-08-47-09 Screenshot_2014-09-29-08-47-23

 

A legszebb az az új funkcióban, hogy bármilyen hiányzó információt pótolhatsz, így bárki hozzá tud járulni a közös tudáshoz. Eddig csak a térképet rajzoltuk közösen, mostantól a Helyeket (POI-kat, rendelőket, üzleteket, gyógyszertárakat, stb.) is tudjuk közösen szerkeszteni.

Hirdetés

Jelentsetek minél többet, segítsünk egymásnak!

 

Waze letöltése:

Waze a Google Play Store-ban

Waze az Apple AppStore-ban

Share
Scroll Up