Egy találkozó margójára

Home / wazer / Egy találkozó margójára

Egy hónapja találkoztunk Csillebércen, de még nem sikerült összeütnöm egy rendes összefoglalót(ez sem az még), illetve jó néhány információval is adós vagyok. Szóval pár fontos dolog, néhány mondatban.

A találkozón megközelítőleg 60-an voltunk – megközelítőleg, mert folyamatos volt a jövés-menés – ebből nagyjából 30 fő volt a wazer. Sajnos az előre tervezett programot csak csúszásokkal és egyes programok kivételével sikerült tartanunk – hiába, családos találkozót még nem szerveztünk korábban – ettől függetlenül a hangulat jó volt és az időjárásra sem lehetett panaszunk.

Vendég előadóink izgalmas témákat boncolgattak, Lengyel Lajos megismertetett bennünket a Huawei legújabb készülékeivel, amiket meg is nyomkodhattuk – szerintem többünk érdeklődését felkeltette az Ascend termékcsalád -, míg Fej Shmuelevitz a Waze június végén érkező új verziójának funkcióit ismertette.
Szerencsére benneteket sem kellett félteni, rengeteg kérdést intéztetek a vendég előadók hoz és hozzánk, így sok olyan dolgot megtudtunk és olyan ígéreteket kaptunk, amelyet csak valóban néhány kivételes ember tud. Így sikerült például egy teljes szerver újraindítást kezdeményeznünk délután, mikor a szerkesztőben szerettünk volna megmutatni néhány dolgot Fej-nek, de már a bejelentkezésig sem jutottunk el. Milyen jó, ha a vendégelőadónk a Waze alelnöke, egy email és 5 percen belül működött minden újra.

Hirdetés

A beígért újdonságok közül a “felhasználó számlálót” már meg is csodálhatja az, aki Budapest határain belül autózik, a fizetős utak elkerülése is jó úton halad az élesítés felé és a 3.2 verzió marketre (Play és App) Store-ba kerülése után várható még pár új funkció megjelenése is.

A találkozón megígértem, hogy az nagyon “geek” információk  és a szerkesztéssel kapcsolatos témák megvitatására létrehozott HAMI (Hungarian Area Managers’ Initiative) elérhetőségeit nyilvánossá teszem, hogy bárki csatlakozni tudjon, így hát íme: a HAMI hivatalos levlelezési listája (A csoporthoz bárki csatlakozhat, aki szeretné kicsit jobban kivenni a részét a magyarországi waze térkép és a hozzá kapcsolódó szabályok formálásában. Érdemes – akár egy külön csak erre a célra létrehozott- gmail-es címmel csatlakozni, mert sok GDrive-on tárolt dokumentumot osztunk így meg, illetve hangoutokat is így szervezünk)

Hamarosan érkezik néhány videó is a találkozóról, aki a képekre kíváncsi az megtalálja azokat a Facebook Albumunkban, vagy a GDrive-on. Emellett remélem, hogy másoknak is van véleménye, élménye és megosztja velünk, akár egy poszt erejéig is.

Hirdetés

Utóirat: Őszre tervezünk egy újabb kört, ezúttal azonban nem csak Budapesten, hanem az ország több városában is tartanánk egy rövid találkozót, ahol egy közös pizzázás keretein belül találkozhatnánk azokkal is, akik nem tudnak egy budapesti utat bevállalni.  Az  alábbi űrlap kitöltésével segíthettek kiválasztani a helyszíneket.

Az űrlap linkje innen is elérhető

Share
« « Waze és az iOS6   |   Waze 3.2 » »
US

Vélemény, hozzászólás?

Scroll Up