Saját hangutasítások a Waze-ben

Home / Alkalmazás / Saját hangutasítások a Waze-ben

Most az Android felhasználók kaptak egy szuper funkciót, egyedi hangutasításokat vehetünk fel magunknak. Ez lényegében azt jelenti hogy a “Minden megvan, mehetünk” utasítást lecserélheted a saját hangodra vagy akár a gyerekére, hogy “Apa tapossál bele!” vagy bármi másra, amit szeretnél.

Saját hangutasítások beállítása

Az új funkció a Beállítások menüben a Hangok és hangutasítások menüpont alatt kapott helyet. Itt kell engedélyeznünk a funkció használatát, ahol egy figyelmeztetés fogad, tájékoztatva arról, hogy a felvett hangokhoz csak és kizárólag mi férünk hozzá.

Egyébként ezek a hangok csak azon a készüléken érhetőek el, amin felvettük, és csak azzal a fiókkal, amivel be voltunk jelentkezve. Amennyiben kilépünk és egy másik fiókba bejelentkezünk, a felvett hangjaink elvesznek. Természetesen ha nem töröljük az alkalmazásadatokat, nem telepítjük újra, akkor nem kell félnünk az elvesztésüktől.
 

Hirdetés

 
Miután bekapcsoltuk a hangfelvétel lehetőségét, minden utasításhoz rögzíthetünk saját szöveget, beleértve az induláskor hallható üzeneteket, a kereszteződésben, körforgalomban követendő utasításokon át a távolságok előrejelzéséig mindent módosíthatunk. A felvett saját utasítást visszahallgathatjuk, újra nekifuthatunk, elvethetjük, illetve menthetjük.
 

 
Amelyik utasításhoz nem vettünk fel saját hangot, annál az eredeti, Waze-ben kiválasztott hangot fogjuk hallani. Tehát ha van felvételünk a fordulj jobbra utasításhoz, akkor azt fogjuk hallani, de ha a fordulj balrához nincs, akkor azt valamelyik beépített hang fogja bemondani, például Csilla.

Hirdetés

Amennyiben meggondoltuk magunkat, a hangokat egyesével is törölhetjük, vagy együtt az összeset. Természetesen a Hangfelvevő bekapcsolása lehetőség kikapcsolásával a saját hangok lejátszását is kikapcsoljuk, ilyenkor a minden a gyári hanggal szólal majd meg. Visszakapcsolás esetén újra hallhatóak lesznek a saját hangjaink, nem kell őket újra rögzíteni.
 

 
Mindenkinek jó szórakozást a saját hangutasításaival! Csak figyeljetek, mert ha véletlenül vicceskedve felcserélitek az utasításokat, a Waze “rosszul fog navigálni”, ami balesetveszélyes. Szóval csak okosan!

Share
« « Vonatbalesetek   |   Kátyúk Budapesten » »
Scroll Up