Bemutatjuk a 4-es verziót!

Home / Alkalmazás / Bemutatjuk a 4-es verziót!

A 3.0-s verzió után (ami 24 alverziót élt meg) 4 évvel és 7 nappal megjelent a program 4.0-s verziója iOS-re.
Az új frissítés a felhasználók számára többek között kinézetben hozta a legnagyobb változást. Teljesen átdolgozták a menüket, egyszerűbbé vált a navigáció kiválasztás, kontrasztosabbak lettek a jelentésgombok.
Lássuk, hogy a mindennapi használat során milyen újdonságokkal találkozhatunk.

Főképernyő
Főképernyő

A kezdő képernyő az eddigiekhez nagyon hasonló. Eltérés az előző verzióhoz képest, hogy sebességjelző óra átkerült a bal oldalra és a jobb oldalon már nemcsak a gyorsjelentést találjuk, hanem egy dedikált gombot a barátok, beérkezett üzenetek kezeléséhez is.

A főmenübe már nemcsak a kijelző megnyomásával, de a szélekről való “besöpréssel” is eljuthatunk.

Bal menü
Bal menü

Kedvencek
Kedvencek

IMG_0718
Beállítások

A bal oldali főmenüben találjuk többek között a gyakran használt célpontokat, kedvencként beállított helyeket.
Egy-egy cím jobbra húzásával további információt tudhatunk meg a helyről illetve törölni is tudjuk azt.
Fontos megemlíteni a keresés sávot, ahová most már nemcsak gépelve tudjuk a keresett címet beadni, hanem a mikrofon ikonra bökve akár szóban is megtehetjük ezt. Mindezt magyarul!
Ezen a lapon találjuk még a beállítások menüt, a személyes infókat és a kikapcsoló gombot.

Hirdetés

Jobb menü
Jobb menü

Jobb menü telefonkönyvvel
Jobb menü kontaktokkal

A főképernyőn ha jobb oldalról “besöprünk”, akkor elérjük a barátok menüt. Itt láthatjuk a legutóbbi Waze-es kapcsolódásuk idejét (zölddel megjelölve akik éppen úton vannak) és egy-egy nevet balra húzva egy gombnyomásra rájuk is dudálhatunk. A névre kattintva pedig üzenetet vagy akár az Érkezésünk Várható Idejét (ÉVI) is elküldhetjük.
Ebben a menüben kapott helyet az üzenetek oldal is, ahol a barátok vagy a rendszer által küldött eseményeket találjuk.

Ugyanezen az oldalon ha egy kicsit lejjebb görgetünk – és az iPhone-unk beállításai között engedélyeztük, hogy a Waze a kontaktjainkat elérje – találjuk a telefonban fellelhető ismerőseink névsorát. Ezeknek a személyeknek is el tudjuk küldeni Érkezésünk Várható Idejét vagy akár rögtön fel is hívhatjuk őket.

Jelentések
Jelentések

A főképernyőn találunk egy narancssárga gombot, mellyel a forgalomban lévő többi wazernak azonnali jelentéseket tudunk küldeni, vagy egy benzinkút üzemanyagárát tudjuk frissíteni esetleg általunk vélt térképhibát tudunk jelenteni.
A jelentések menüben minden eseményhez más szín tartozik, melyek megegyeznek a térképen fellelhető jelentések színeivel.

Torlódás
Torlódás

Traffi / Rendőr
Traffi / Rendőr

Baleset
Baleset

IMG_0715
Veszély

Veszély
Veszélyfajták

IMG_0717
Telepített kamera

De nézzük mi is történik egy cím kiválasztásakor, beírásakor, bemondásakor.

Miután kiválasztottuk a nekünk tetsző úti célt kapunk egy információs ablakot, ahol látjuk az Érkezésünk Várható Idejét, a jelenlegi forgalmi helyzetet illetve ha még máshova is szeretnénk előtte eljutni, annak a beállítását is itt tehetjük meg köztes cél felvételével.

Tervezés
Tervezés

Rendőri jelenlét
Rendőri jelenlét

Ugyanitt tudunk alternatív útvonalat kalkuláltatni a rendszerrel, és nem utolsó sorban megosztani utazásunkat ismerőseinkkel.
Ezt a menüt egyébként menet közben is gyorsan el tudjuk érni, ha a képernyő alján lévő sávra kattintunk.

Navigáció közben pedig a jól megszokott módon értesülhetünk az utunkban lévő eseményekről.

Widget
Widget
Hirdetés

A Waze widgetet is érdemes használni, mert így egy hosszú nap után egyetlen kattintással kiválasztható a navigáció az otthonunkba.

Alvás
Alvó mód

Ha elértük célunkat és már nincs tovább szükségünk a Waze-re, akkor már nem is lehet más hátra, mint kedves kis Waze-ünket kicsit hagyni lustálkodni, hogy a következő bevetéskor ismét minden tudását felhasználhassa.

Share
Scroll Up