Mi az a Taxi-mód a Waze-ben?

Home / Alkalmazás / Mi az a Taxi-mód a Waze-ben?

A szemfülesebbek talán már észrevették, hogy a Waze beállításaiban ki lehet választani a Taxi-módot a Jármű típusánál. De mire jó ez, miért van ott?

Valószínűleg nem árulunk el titkot azzal, hogy ez a lehetőség a taxisoknak készült. Városainkban számos utcában van olyan korlátozás, amely csak a taxik behajtását engedélyezik (általában kiegészítve a helyi tömegközlekedési eszközökkel). Ezekre a helyekre a Waze az átlag autóst nem viszi be, csak azoknak engedélyezi az oda tervezést, akik a Taxi módot beállították.

A beállítást az alkalmazásban a Navigáció/Jármű típusa pontban tudod megtenni.
 

Hirdetés

 

 
Ezen felül a Waze folyamatosan fejleszti az alkalmazást és a térképet, így már el is kezdődött a “Taxi” típusú járművek forgalmi adatainak külön gyűjtése. Erre azért van szükség, mert a buszsávokon a taxisok a dugók mellett elhaladva gyorsabban elérhetnek a céljukhoz. Így a jövőben az útvonaltervező algoritmus ezt figyelembe fogja venni, és adott forgalmi helyzetben akkor is arra irányíthat egy taxist, ha egyébként ott a többi autós a dugóban araszol.

Hirdetés

Ha taxis vagy, érdemes használnod egyébként is Waze-t, mivel a leggyorsabb úton viheted az utast a céljához. Lehet, hogy emiatt “az idő” nem ketyeg annyira, de jobban fognak bízni benned az utasok, ha meg nem vagy épp fuvarban, hamarabb érhetsz a megadott helyszínre felvenni őket.

Kiemelt kép: Wikimedia Commons

Share
Scroll Up